TOUHA PO LÉTĚ

Smažené cuketové květy

Obvykle si zimu užívám, i když je mi strašná zima. Vždy a všude. Letos sice pořádně ani nechumelilo, ale těch pár dnů holomrazů na začátku roku upnulo moje myšlenky k létu.
A když listuju Kuchařkou z ostrova, vždycky se zasním na cuketovými květy smaženými v těstíčku. Už aby zase byly a já je mohla udělat!

Smažené cuketové květy


Co budete na Smažené cuketové květy potřebovat?

Pro 4 – 6 osob:
80 g hladké mouky
1 lžíci kukuřičné mouky
1/2 lžičky jemné mořské soli
200 ml ledové sycené minerálky
2 velké hrsti kostek ledu
slunečnicový olej na smažení
20-25 cuketových květů, dobře vychlazených

Oba druhy mouky promíchejte ve velké míse. Přidejte sůl a poté metlou vmíchejte ledovou minerálku a led. Nemíchejte příliš – pár hrudek nehraje roli.

V širší pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej – když dosáhne asi 190 °C, namáčejte cuketové květy v těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Nevhazujte do něj příliš mnoho kousků najednou, zchladil by se a zelenina by se správněneosmažila a těstíčko by nebylo křupavé. Květy smažte jen pár minut, dokud nebudou lehce zlatavé a křupavé. Poté nechte přebytečný tuk okapat na kuchyňském papíru nebo ubrousku. A ihned podávejte.


Štítky: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *